Интелигентните градове – бизнес, научна общност и местна власт с

...
 Интелигентните градове – бизнес, научна общност и местна власт с
Коментари Харесай

Vivacom, УНСС и Община Пловдив организираха първата научно-практична конференция на тема Интелигентни градове

 „ Интелигентните градове – бизнес, научна общественост и локална власт с обща визия за бъдещето с акцент към висшето обучение “ – това бе тематиката на конференцията, която се провежда за първи път от община Пловдив и УНСС, с партньорството на Vivacom. Събитието се състоя на 18 май 2023 година в Голяма конферентна зала, Дом на културата „ Борис Христов “, гр. Пловдив.

На конференцията Vivacom подчертава на тематиките за Smart city развиване през призмата на 5G технология; Ефективност и увеличение на продуктивността в обществения и частен сектор; Безопасност; Здравеопазване; Транспорт и Cloud – решения и провокации в актуалната ИТ инфраструктура.
-->
„ Основните фактори, които трансформират един град в „ интелигентен “, са градското видеонаблюдение, професионалните WiFi решения в интерес на жители и администрация, мониторинг на качеството на въздуха, цифровото обучение. 5G технологията на Vivacom дава на общините и обитаемоте места разнородни решения, в това число свързани със обществените провокации “, разяснява старши мениджърът на „ Корпоративни продажби “ към Vivacom Росен Христов и съобщи, че Пловдив е един от водачите в страната във връзка с „ умни решения “.

В тези решения влизат смяна и реализация на редица параметри на градската среда като доста по-ефективно и ефикасно приложение и ръководство на административните действия и услуги в градовете и общините благодарение на 5G технологиите, в това число и обществените услуги. Eфективно и рационално ръководство на паркирането и паркоместата в обитаемоте места, повсеместен мониторинг и дейно ръководство на публичния превоз в градовете, повсеместен мониторинг и дейно ръководство на сметопочистването и други.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР